Вече изброихме 5 признака, при наличието на които е възможно зачеването да

...
Вече изброихме 5 признака, при наличието на които е възможно зачеването да
Коментари Харесай

Още 5 симптома, че забременяването ще е трудно

Вече изброихме 5 признака, при съществуването на които е допустимо зачеването да бъде мъчно, в този момент ще се спрем на още няколко – добре е да ги имаме поради, даже желанието за зачеване все още да не е узряло.

1. Признаци за неплодородие у мъжа

Мъжете, както се оказва на процедура, имат пробеми със зачеването в 40% от случаите на неплодородие. На качеството на спермата въздействат доста неща, в това число и тютюнопушенето, по тази причина се убедете, че сътрудникът отделя задоволително внимание на здравословния си метод на живот.

През април 2016 година европейски уролози са изследвали 5000 мъже в цяла Европа и са удостоверили, че пушенето понижава количеството на сперматозоидите, както и тяхната пъргавина.

2. Косопад

Косата може да пада по разнообразни аргументи и не всички, естествено, са свързани с фертилността. Може да става въпрос за автоимунно заболяване, за проблем с щитовидната жлеза, за анемия, псориазис… 

Но мощното изтъняване на върховете и загубата на коса може да са признаци и на синдрома на поликистозните яйчници.

3. Стрес, тревога и меланхолия

Психическото положение въздейства мощно на цялостното ни положение, даже на плодовитостта. Релаксирането, йогата, акупресурата, осъзнаването на потребността от положителна настройка са помощници в борбата с отрицаателната сила и могат да ви бъдат от изгода и по време на бременността, и след нея…

4. Прекалена консумация на кофеин и алкохол

Както на мъжете, по този начин и на дамите не се предлага да пушат и да използват алкохол, когато се пробват да си създадат бебе. В идеалния случай е добре да прекратите използването и на кофеин.

5. Работа през нощта

Клиниката по неплодородие " Малпани " има и друго определение за нощните смени – „ смени на безплодието “, и се базира на две значими аргументи за това. Първо, незадоволителният сън понижава производството на естроген и прогестерон, които са свързани с плодовитостта.

И второ, безсъниците въздействат на хормоните, да вземем за пример на лептин – връзката сред съня и способността за възпроизводство, защото той е хормонът, който визира овулацията и би трябвало да бъде направен в организма, с цел да помогне за зачеването.

6. Риск от импровизиран аборт

Спонтанен аборт се случва в 10-20% от бременностите, съгласно гинеколози, и в случай че е имало случаи на два или повече поредни аборта, е обикновено дамата да се безпокои дали ще може да износи дете. Колкото е по-възрастна, толкоз е по-висок рискът от импровизиран аборт поради увеличените хромозомни аномалии.

Важно : Нито един от тези признаци не е безспорен симптом, че ще имате проблеми – единствено доктор може да дефинира вероятността и действителните шансове за това. Така че няма място за терзания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР